Adófizetés halasztása, kettős állampolgárság …

Nem veszítenék el a szlovák állampolgárságukat azok, akik felvennék más országét – ezt tartalmazza az állampolgárságról szóló törvény módosítása, amelyet a belügyminisztérium dolgozott ki, és amelyet a kormány szerdán jóváhagyott. A változtatás lényegében nem kedvez azoknak, akik a magyar állampolgárságot akarják felvenni úgy, hogy közben Szlovákiában laknak. Számukra ezt a törvénymódosítás nem teszi lehetővé.

Igor Matovič miniszterelnök, Eduard Heger pénzügyminiszter és Roman Mikulec belügyminiszter tájékoztatója a kormányülés után.

Nem vesztené el a szlovák útlevelét az az állampolgár, aki házasságkötés útján szerezne más állampolgárságot, illetve születéssel, vagy örökbefogadás során kap külföldi állampolgárságot, illetve ha kiskorúként kapja. Megtarthatnák szlovák állampolgárságukat azok is, akiknek legalább öt éve bejegyzett vagy más módon regisztrált lakóhelyük van annak az államnak a területén, amelynek állampolgárságát megszerezték, és ha ezt dokumentumokkal tudják igazolni. Az a kiskorú sem veszítené el szlovák állampolgárságát, akinek a szülője a Szlovák Köztársaság állampolgára marad.

További hasonló témájú videók