Sulík másodszorra is megdönti a kormányt

Az SaS elnöke elmondta, Zuzana Čaputová elnökkel arról beszélt, mi történik akkor, ha a pártja kénytelen lesz otthagyni a kormányt. „Szeretnénk, ha az államfő tudná, mi vár rá” – jegyezte meg Sulík. Ha Igor Matovič kormányfő jövő szerdáig nem mond le, az SaS távozik a kormányból és a koalícióból is. Ha a kormányfő marad, akkor jövő szerdán a pártja három minisztere benyújtja a lemondását.

sulík„Nem maradunk egy olyan kormányban, amelyet Matovič irányít, mert akkor felelősséget kell vállalnunk a katasztrofális kormányzásért”

– véli a pártelnök. Sulík a kemény lockdownt teljesen elfogadhatatlannak tartja. Szerinte most a miniszterelnökön a sor, hogy lépjen: „vagy távozik, vagy pedig nyakatekert megoldásokhoz folyamodik” – jegyezte meg a koalíciós párt elnöke. Sulík azt is lehetségesnek tartja, hogy Matovič a Kotlebától elszakadt képviselőket szólítaná meg a kormány megmentéséhez.

Zuzana Čaputová ma fogadta Igor Matovičot és arra kérte , hogy mielőbb fejezze be a koalíciós válságot, mert a hétköznapi emberek és a járványos helyzet fizetnek érte. Megkérdezte tőle, hogyan akarja kezelni a válságot. „Eddig nem volt konkrét válasza számomra” – mondta Zuzana Čaputová.

További hasonló témájú videók