Dropbox

Dropbox 300A Dropbox egy ingyenes és biztonságos online tárhely, amely automatikusan szinkronizálódik a számítógéppel. Mindegyik gépen, amelyikre feltelepíti a felhasználó a kliensprogramot, létrejön egy Dropbox könyvtár: amit ebbe belemásol, az automatikusan megjelenik az összes többi gép Dropbox könyvtárában. Nem kell pl. pendrive-on hazavinni file-okat, csak belehúzni a Dropbox-ba. 

Még néhány előny:

 1. A Dropbox weboldalon keresztül mások gépéről is elérhetőek a file-ok, csak egy böngésző kell hozzá. Jól jön, ha elutazik, és szeretné elérni a file-jait.
 2. A kitörölt file-okat, illetve a módosított és felülírt file-ok összes korábbi verzióját a rendszer 30 napig megőrzi. Ha egy dokumentum előző verzióját pl. véletlenül felülírta vagy letörölte, az visszanyerhető. 
 3. Egy mappát egyszerűen megoszthat másokkal, akik a Dropbox-ot használják. Ez a mappa ekkor minden felhasználó Dropbox mappájában megjelenik, a file-okat közösen lehet szerkeszteni.
 4. Ha egy nagyobb file-t kell elküldenie valakinek, elegendő bemásolni a file-t a Dropbox-ba, majd egy mozdulattal létrehozhat egy linket, amelyről az adott file letölthető. A linket elküldheti e-mailben, a címzett erre kattintva egyszerűen letöltheti.
 5. A tárhely 2 GB-ig ingyenes (ami sok mindenre elég), de egészen 16 GB-ig bővíthető.

http://db.tt/Lw5YKIV

 • 250 Mb ajándékot kapsz pluszban, ha ezen az ajánló linken keresztül regisztrálsz.
 • A regisztráció egyszerű:
 1. Először felmész a Dropbox oldalára, mondjuk ezen a linken és beregisztrálod magad.
 2. Letöltöd a Dropbox klienst
 3. Feltelepíted a Dropbox klienst úgy, hogy kiválasztod hova rakja a Dropbox mappát. Ez lesz a az könyvtár, amibe bármit is raksz felkerül a netre és azon keresztül az összes gépedre, amin fut a Dropbox. (Értelemszerűen a másik gépen is a tetszőleges helyre felrakott Dropbox mappába kerülnek majd a cuccok)
 4. Keresd meg a Dropbox mappádat és teszteld, másolj bele valamit!
 5. A Dropbox alapból feltelepít két mappát is, ezeket ne töröld.
 • A “Photos” könyvtárba olyan képeket érdemes másolni, melyeket szeretnél másokkal is megosztani. Az ide másolt képek galériaszerűen elérhetőek a neten abban az esetben, ha te megadod a galériád “publik link”-jét (nyilvános hivatkozását.
 • A “Public” könyvtárba másolt fájlok elérhetőek lesznek bárki számára, akinek elküldöd a megfelelő hivatkozást. Kb úgy működik, mintha egy szerverre töltenéd fel a fájlokat és utána a hivatkozásokat küldözgetnéd. A különbség csak annyi, hogy itt nem kell FTP szerverre hozzáférést szerezni, nem kell FTP programot indítanod, belépned stb… csak bemásolod a fájlt a a gépeden a “Public” könyvtárba.