Európa jövője a Netflixen (Tribes of Europe)

A nemrég indult német Netflix-sorozat, a Tribes of Europe egy apokaliptikus látomás Európa egy lehetséges – csöppet sem szívderítő – jövőjéről.

2074. Egy rejtélyes globális katasztrófa után háború dúl a romokban heverő Európa megmaradt törzsei között. Egy békés törzsből származó három testvér – Kiano (Emilio Sakraya), Liv (Henriette Confurius) és Elja (David Ali Rashed) – egymástól elszakadva arra kényszerül, hogy saját útjukat járják az Európa új jövőjéért folytatott küzdelemben.

A történet alapja, hogy miután 2029-ben egy globális áramszünet káoszhoz és anarchiához vezetett, Európa mikroállamokra (törzsekre) esett szét, amelyek saját elv- és hitrendszert, valamint kulturális identitást fejlesztettek ki. A földrész lakói totálisan eltérő környezetekben élnek. Vannak, akik városban, mások nomádként; vannak, akik gazdagságban, illetve középkori körülmények között. Van, ahol jelen van a technológia, máshol teljesen fapados az ellátottság. Békés és vérszomjas törzsek sora uralja a jövő Európáját.

A főhősök látják, amint lezuhan egy fura repülőgép. Természetesen fel is derítik azt, az egyikük talál egy fura kockaszerkezetet, később pedig a pilótát is szóra bírják, és kiderül, hogy a titokzatos és fejlett atlantiszi törzs képviselője. Sok mindent nem tudnak meg róla, mert akik a gépét lelőtték, a kockát keresve a békés törzsön ütnek, sokakat lemészárolnak, másokat pedig foglyul ejtenek.

A főhősök csapata ezen a ponton válik szét: a legkisebb tesó elmenekül a kockával (és küldetéstudattal, ugyanis a pilóta megbízza egy feladattal, és elárulja, hogy rettenetesen veszedelem közeleg Európa felé), azzal, hogy megkeresi az atlantisziakat, a halottként ott hagyott nővérére egy katonásabb törzs talál rá és az egyik bázisukra viszik, míg a nagytesó fogolyként egy gyárban lesz rabszolga – utóbbi kettőt természetesen foglalkoztatni kezdi a szökés, illetve a családi találkozó összehozása…

 

 

(Visited 93 times, 1 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: