Kikötő – Polgári Szalon: Bereményi-Bárth-Bödők (ajánló)

Bereményi Géza, Bárth János

Szeptember 2-án a RÉV-ben a Kikötő – Polgári Szalon rendezvényén Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla díjas íróval, dalszöveg- és forgatókönyvíróval, filmrendezővel Bödők Gergely történész beszélget.

Miért golyóstollal ír és jár-e következményekkel az írás? Kik voltak a mesterei, ma kiket olvas és miért szakított jó ideig az irodalommal? Mit könnyebb írni: dalszöveget vagy novellát? Kik élete meghatározó figurái, legfontosabb terei és nagy találkozásai? Gyakran eszébe jut-e ma is Cseh Tamás és mit gondol, mihez lenne egy-egy keresetlen szava egykori alkotótársának? Mi maradt az egykori Eldorádóból és miben különbözik a mai Teleki tér az egykoritól? Mit érez, ha belelapoz a korábbi könyveibe? Fél-e valamitől és voltak-e mélypontjai? Szavakról, kerülőutakról, írásról és emlékekről a magyar Copperfielddel a Kikötő – Polgári Szalon 2022. szeptemberi rendezvényén.

 

❌Kedves Közönségünk!
✅Szeptember 2-ára, a Bereményi Gézával folytatott beszélgetésünkre egy plusz meglepetésvendéggel is készülünk!
✅Nagy örömünkre, elfogadta felkérésünket Bárth János, kedves barátunk, az ELTE BTK Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszék adjunktusa, a Blue sPot zenekar frontembere, hogy a beszélgetés szünetében és azt követően néhány Cseh Tamás dalt énekeljen nekünk és kísérjen gitáron!😀
A Blue sPot zenekar Százféle változatban címmel 2020-ban külön lemezt jelentetett meg Cseh Tamás néhány dalának feldolgozásából. (A lemez fent, kedvcsinálónak.)
 

Időpont: Szeptember 2. I PÉNTEK 18:00

Helyszín: Rév – Magyar Kultúra Háza

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró = 400 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánljuk fel.

Az eseményen hang- és fényképfelvételek készülnek!

További hasonló témájú videók