A pozsonyi jazznapok nyitó rendezvénye Oroszváron (invitáló)

Open Air BJD Slovenská Sporiteľňa 2022

Az oroszvári  Sankt Vitus Kaffee gyönyörű környezete szeptember 4-én ismét a zenéé lesz. A Bratislava Jazz Days Slovenská sporiteľňa nyitókoncertjén Peter Lipa, Tibor Feledi Kairos Quintet és Paulie Garand cseh rapsztár lép fel.

A fesztivál és koncertest házigazdájaként két tehetséges vendéget is meghívott Peter Lipa, aki az este folyamán zenekarával is énekel. A fesztivál a kezdeteitől fogva teret ad a fiatal(abb) zenészeknek, ezúttal sincs ez másként. 

Paulie Garand a cseh rap és a jó zene egyik ikonja. Több mint 10 éve van jelen, 8 szólóalbumot adott ki és itt is bemutatja Acoustic című projektjét, mellyel teltházas koncertkörutat teljesített Csehországban. Paulie Garand jellegzetes stílusa a hangulatok és atmoszférák változatos mozaikját ötvözi – a komoly témáktól a kritikán át a könnyedebb megfogalmazásokig. Oroszváron háromtagú zenekarral lép fel, és nemcsak rappel, hanem olyan műfajokkal is, mint a jazz, a soul, a folk és az indie rock.

A szeptember 4-i koncertestet a Feledi Tibor Kairos Quintet nyitja meg, amely a szlovák gyerekdalok hagyománya által ihletett eredeti kompozíciókat játszik rendhagyó kapcsolatban a kortárs progresszív jazz-zel. Zenéjük groove és jazz elemeket ötvöz elektronikus, fúziós, post-bop és szabad improvizációs hatásokkal. Oroszvári koncertjükön új szerzeménykeet mutatnak be.

Jegyek elővételben a Ticketportálon kaphatók.

Videók forrása: Ticketportal/Open Air BJD Slovenská Sporiteľňa 2022