Megvan az új Dűne videójáték

Dűne Nem csak filmben igyekszik tarolni a Dűne, számítógépes játékként is sokszor újraéledt már. A mostani gameplay trailer 2022. február 15-én mutatta meg, nagyjából hogyan is fog kinézni mozgásban a legújabb videójátékos próbálkozás Frank Herbert klasszikussá vált scifi-fantasy világában.

A játék központi eleme, mint általában a korábbi Dűne játékoknál, most is az Arrakis feletti teljes kontroll és a Fűszer kibányászásával járó végtelen hatalom megszerzése.

Dune-Spice-WarsA játékot publikáló cég a Funcom, akiknek leginkább a Conan Exiles nevezhető legsikeresebb játékuknak. A Dune: Spice Wars-t egy kisebb francia indie stúdió készíti. A Shiro Games ambiciózus és kreatív csapat, legismertebb játékuk a Northgard. Ez utóbbi egészen új alapokra helyezte a 4x játékok mechanikáit. Az új Dűne is leginkább ehhez lesz hasonlítható. A hangulat és zene az első trailer alapján jól illik a Dűne világához. A Dune: Spice Wars jelenleg korai hozzáféréssel (Early Access) megvásárolható, pontos megjelenési dátuma még nincs.

Fejlesztő: Shiro Games
Kiadó: Funcom

1992-ben, 30 évvel ezelőtt jelent meg a Dune II, ami fontos alapköve volt a most ismert valós idejű stratégiai stílusnak. Részben ennek a játéknak köszönhetjük a Command & Conquert és a Warcraftot is. A fejlesztést végző Westwood Studios 1998-ban készített egy remake-et Dune 2000 címmel, majd 2001-ben kiadta az Emperor: Battle For Dune-t. A sorozat azóta csendben szunnyadt, mélyen eltemetve az Arrakis homokja alá, a The Game Awardson azonban a Funcom végre bemutatta a Dune: Spice Warst, ami idén már elérhető is lesz Early Access játékként.

Ahogy közeledünk az első kipróbálható verzió megjelenéséhez, a fejlesztők úgy árulnak el egyre több részletet a játékkal kapcsolatban. Most épp a Harkonnenek visszatérését erősítették meg, akik nem meglepő módon a Spice Wars talán legagresszívebb frakcióját alkotják. Nem rettennek vissza a kemény összecsapásoktól sem…

Egy rövid trailerben bemutatkozott a Dune: Spice Wars játékmente is, ami az RTS-ek és a 4X-es játékok érdekes ötvözetének ígérkezik. Egy mást követő kisebb térképek helyet egyetlen homokozóban küzdünk az életben maradásért és a fűszerért. Célravezető lehet a nyílt hadviselés mellett a politikai befolyás növelése és a gazdasági erőfölény megszerzése, valamint a megtévesztés is.

További hasonló témájú videók