Itt a Dűne magyar nyelvű előzetese

Hatalmas várakozás előzi meg az év végére tervezett új Dűne filmet. Az általános vélekedés szerint Frank Herbert minden idők egyik legjobb és legfontosabb sci-fi regényét írta meg a Dűne képében, mely azonban mind ez idáig nem kapta meg az igazán méltó filmes adaptációt.

1984-ben David Lynch egy akkoriban kifejezetten izgalmasnak számító szereplőgárdával próbálkozott, a siker azonban elmaradt. Most azonban korunk egyik legizgalmasabb rendezője, Denis Villeneuve nyúl az anyaghoz, ráadásul egészen impozáns szereposztás kíséretében. Szerepelni fog a filmben többek között Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Zendaya, Dave Bautista, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling és Javier Bardem is.

A Dűne története: a világot a „fűszer” nevű anyag irányítja, mely képes meghosszabbítani az életet, emellett lehetővé teszi az űrutazást. Ez azonban csupán egy helyen, az Arrakison lelhető fel. A fiatal uralkodó, Paul Atreides feladata, hogy megvédje otthonát a számtalan fenyegetéstől.

Villeneuve azt is elárulta már, hogy a tervek szerint most mozikba kerülő alkotás csak a történet első felét fogja elmesélni. A filmet a tervek szerint valószínűleg 2021-ben mutathatják be.

További hasonló témájú videók