HARMÓNIA 2013 – A legjobb énekes vagy szólista díja (népművészet)

Korpás Éva A Harmónia Kuratórium 2013-ban 9 kategóriában osztott ki díjakat. A legjobb énekes vagy szólista díjat népművészet kategóriában Korpás Éva kapta.

Népdalénekesi pályafutását a komáromi Hajós néptáncegyüttes szólóénekeseként kezdte, ahonnan a pozsonyi Ifjú Szivek táncegyüttesbe vezetett az útja. 1995-től az autentikus népzenét játszó budapesti Tükrös zenekar énekese lett, akikkel tizennégy éves együttműködésük alatt 6 lemezt készítettek, 4 felnőtteknek és 2 gyermekeknek szólót. E zenekar énekeseként 2001-ben átvehette a Népművészet Ifjú Mestere címet. A „Szatmári muzsika az 1900-as évekből” c. lemezüket a Magyar Művészeti Akadémia Díjával jutalmazták. 2010 februárjában pedig Magyarország legrangosabb zenei díjátadóján a „Mi Mezőségünk” c. lemezükért Fonogram Díjban részesült. 

www.korpaseva.sk

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése
 
 Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2013/02/harmonia-2013-a-legjobb-enekes-vagy-szolista-dija-nepmuveszet-kategoriaban/trackback/

Most itt van: Home // KULTÚRA, Népművészet, VIDEÓK, Zene // HARMÓNIA 2013 – A legjobb énekes vagy szólista díja (népművészet)

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma