Pinokkió megint a filmvásznon hazudhat

Pinokkió
A Pinokkió az 1940-es, azonos című klasszikus animációs film élőszereplős remake-je

Teljes trailert kapott a Pinocchio. Lehet, hogy Pinokkió még nem igazi fiú, de az biztos, hogy igazi bábu.

A Disney Plus közzétett egy hosszabb előzetest a Pinokkió című filmhez, az 1940-es, azonos című klasszikus animációs film élőszereplős remake-jéhez, amelyet szeptemberben mutat be a csatorna.

A Pinokkió Carlo Collodi olasz író 1883-as klasszikus gyermekkönyve alapján készült, a főszerepben Benjamin Evan Ainsworth látható, aki az élő bábu hangját adja. Pinokkiót Geppetto (Tom Hanks), egy gyermektelen fafaragó teremtette, aki egy hullócsillagtól azt kívánta, hogy Pinokkióból igazi fiú legyen. Kívánságát meghallotta a Kék Tündér (Cynthia Erivo), aki ellátogat a boltjába, és életre kelti a bábut. A boldog Geppetto úgy neveli a kisfiút, mintha a saját fia lenne, de ahhoz, hogy Pinokkióból ne csak egy élő bábu, hanem igazi fiú váljon, végig kell járnia a felnőtté válás útját, és meg kell tanulnia, hogyan legyen önzetlen, bátor és igaz.

Hanks, Ainsworth és Erivo mellett a Pinokkióban Luke Evans is szerepel, aki korábban Gastont alakította a Disney A szépség és a szörnyeteg élőszereplős remake-jében a kocsis szerepében. Ezen kívül Joseph Gordon-Levitt adja Pinokkió társának és önjelölt „lelkiismeretének”, Jiminy Cricketnek a hangját, Lorraine Bracco és Keegan-Michael Key pedig további szinkronhangokat biztosítanak a filmhez.

Több Pinokkió-filmet is láthatunk az elkövetkező hónapokban, és talán a családibb a Disney új alkotása lesz, mely a minap megkapta második, teljes előzetesét, amit mi rögtön szinkronizálva nézhetünk meg. Igencsak klasszikus mesés hangulatot áraszt.

A Disney+ filmjét Robert Zemeckis rendezte. Zemeckis a forgatókönyv átírásába is besegített Chris Weitznek, és a korábbi hírek szerint azt a performance capture technikát használja, amit korábban a Beowulf, a Polar Express és az A Christmas Carol esetében is alkalmazott.
 

További hasonló témájú videók