Feledy Botond külpolitikai szakértő az ukrajnai helyzetről

Háború Ukrajnában - Élő beszélgetés Feledy BotondOroszország háborút indított Ukrajna ellen. Feledy Botond külpolitikai szakértőt Uj Péter, a 444 újságírója kérdezi a helyzetről.

Pár másodperces Twitter- és TikTok-videók lehetnek a modern háború krónikásai, ilyen fórumokon pörögnek az orosz-ukrán háború első óráinak amatőr felvételei. Civilek és újságírók tudósítanak így becsapódó rakétákról és a pusztítás nyomairól.

„Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel elítéljük Oroszország katonai fellépését” – mondta Orbán Viktor a nemzetbiztonsági operatív törzs ülését követően, az Instagram- és Facebook-oldalán közzétett videóban. A magyar kormányfő először szólalt meg, miután csütörtökre virradóra Oroszország megtámadta Ukrajnát.

A magyar kormányfő ugyanakkor arról beszélt videójában, hogy nem tudják elfogadni a közelebbről meg nem nevezett baloldali javaslatokat arra, hogy Magyarország akár katonákat, akár katonai eszközöket adjon Ukrajnának. Erről Orbán szerint „szó sem lehet”, de humanitárius segítségről „természetesen” lehet szó.

Orbán részt vesz az EU csütörtök esti vésztanácskozásán Brüsszelben, de szerinte minden egyéb „beavatkozás” a katonai konfliktusba, veszélyeztetné a magyarok rezsicsökkentését, ugyanakkor arra a magyar katonai erők felkészülnek, hogy Magyarország befogadja a kárpátaljai magyarságot menekültként. 

https://twitter.com/ThomasVLinge/status/1496884049411031046

https://twitter.com/ThomasVLinge/status/1496865553251647489

További hasonló témájú videók