Mi, ukrán bevándorlók, kérjük, ne legyetek közömbösek!

UA!

Ezt a felhívást 2015 januárjában tettük közzé. Most megismételjük. Ma hajnalban az orosz diktátor csapatai támadást indítottak a független Ukrajna ellen. Ez nem két világnézet harca – hiszen napjainkra Oroszország egy autokratikus kapitalista egypártrendszer –, ez a háború egy diktátor egója és fogyatkozó erőforrásai miatt zajlik.

Vlagyimir Putyin gátlástalanul kiadta a támadási parancsot Ukrajna ellen: az orosz haderő tüzet nyitott Ukrajnára. Több nagyváros, illetve azok vonzáskörzete is tűz alá került, szivárognak a felvételek.

Elindult az orosz támadás Ukrajna ellen, egyelőre úgy néz ki, Iszkander-rakétákkal és nehéztüzérséggel támadják az oroszok nyugati szomszédjuk nagyvárosainak térségét.

Egészen biztosan támadás alá került Harkov, Mariupol és Dnyipro, Odessza, illetve valószínűleg Kijev is.

Rakéták csapódnak be Dnyipróba, amely az Ukrajna keleti részét elválasztó Dnyeper folyó partján található.

A legtöbb ember óhaja: legyen béke, biztonság, a nehéz egyezségeken alapuló törvényeket mindenki tartsa be, senki se kapjon akkora hatalmat a világon, hogy kénye-kedve szerint játszadozhasson az emberek életével.

Soha többé háborút!

Állítsátok meg Vlagyimir Putyint!

„Naponta pusztítanak el, nyomorítanak meg embereket a háborúban. A közöny az agressziót táplálja. Nem lehetünk közömbösek! Mindannyiunkban meg kell szólalnia a vészharangnak, és tennünk valamit azért, hogy megállítsuk az öldöklést, a terrort.

Mi, ukrán bevándorlók, egy magyarországi nemzetközi művészcsoport videójával kérjük a támogatást. Mi ezzel küzdünk a közöny és a tudatlanság ellen!”

Az installációt Budapesten, az ArtMarket ART + pavilonjában mutatták be 2014-ben. Az ArtMarket Közép-Európa egyik legjelentősebb művészeti vására.

 

Forrás: Matt Klinn

További hasonló témájú videók