Ars Electronica Fesztivál Linzben

Nyikorgó hangon egymással beszélő robotok nyerték az egyik díjat az Ars Electronica fesztiválon. A linzi Ars Electronica Centerben évente tartott rendezvény különféle művészi közlésformái és interaktív installációi a jövő fejlődési irányaira utalnak.

https://www.youtube.com/watch?v=NtGdxyyRNNc

– A művészet arra késztet, hogy a határainkat feszegessük. A művészetnek nem feladata, hogy megadja a különféle technológiák magyarázatát, azonban segít megértenünk a technika fejlődésének fontosságát, illetve annak következményeit. Sőt, a művészet talán önbizalmat is ad a technikai vívmányok segítségével elért fejlődésen keresztül – véli az Ars Electronica művészeti igazgatója, Gerfried Stocker.

Az Ars Electronica fesztivál hagyományosan több helyszínen zajlik, így a Mariendomban is. Tetszést aratott és díjat nyert egy koreai-brit művészcsoport háromdimenziós alkotása, amely absztrakt módon ábrázolja az élet körforgását a fény segítségével. A városközpontban lévő linzi katedrális idén két tajvani művész A gyermek című performanszának adott otthont. (euronews)

További hasonló témájú videók