Ars Electronica Fesztivál Linzben

Nyikorgó hangon egymással beszélő robotok nyerték az egyik díjat az Ars Electronica fesztiválon. A linzi Ars Electronica Centerben évente tartott rendezvény különféle művészi közlésformái és interaktív installációi a jövő fejlődési irányaira utalnak.

– A művészet arra késztet, hogy a határainkat feszegessük. A művészetnek nem feladata, hogy megadja a különféle technológiák magyarázatát, azonban segít megértenünk a technika fejlődésének fontosságát, illetve annak következményeit. Sőt, a művészet talán önbizalmat is ad a technikai vívmányok segítségével elért fejlődésen keresztül – véli az Ars Electronica művészeti igazgatója, Gerfried Stocker.

Az Ars Electronica fesztivál hagyományosan több helyszínen zajlik, így a Mariendomban is. Tetszést aratott és díjat nyert egy koreai-brit művészcsoport háromdimenziós alkotása, amely absztrakt módon ábrázolja az élet körforgását a fény segítségével. A városközpontban lévő linzi katedrális idén két tajvani művész A gyermek című performanszának adott otthont. (euronews)


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/10/ars-electronica-fesztival-linzben/trackback/

Most itt van: Home // NAGYVILÁG, TECH, Tudományos hírek, VIDEÓK // Ars Electronica Fesztivál Linzben

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma