Aprók tánca Füleken a File Bandával

A Füleki Városi Művelődési Központ és a Iuvenis Neogradiensis Polgári Társulás 2022. október 8-án játszó- és táncházat szervez a legfiatalabb korosztály számára.

A talpalávalót a füleki File Banda húzza, a zenés babafoglalkozást Burovincz Laura és Környei Alice vezeti, a táncház oktatói a Rakonca Néptáncegyüttes egykori táncosai, Gáspár Angéla és Gáspár Dániel lesznek, a daltanítás a Foncsik Énekegyüttes vezetése mellett zajlik.

A rendezvény 16 órakor zenés babafoglalkozással kezdődik, 16:45-kor a kisiskolásoknak szóló játékos, táncos programok következnek.

A havi rendszerességgel zajló táncházsorozat következő rendezvénye 2022. november 26-án lesz.

A füleki File banda 2018 augusztusában alakult, melynek tagjai a füleki Művészeti Alapiskola növendékei, illetve a Rakonca Néptáncegyüttes táncosai. A zenekar tagjainak egy része a banda indulásakor kezdte hangszeres tanulmányait. Tanáruk a Junior príma díjas, Ifj. Gelencsér János. A helyi népzeneoktatás 2018 áprilisában indult be a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia támogatásával. A banda jelenleg a Füleki Városi Művelődési Központ égisze alatt működik.

File banda:
Demecs Virág – hegedű
Varga Dániel – hegedű
Csépe Bence – hegedű
Bodzási Emma – hegedű
Krajcsa Márk – cimbalom, harmonika
Ifj. Gelencsér János – cimbalom
Molnár Nikolas – brácsa
Gyetvai Mihály – nagybőgő

Felkészítő tanár: Ifj. Gelencsér János

Videók forrása: Ifj. Gelencsér János

További hasonló témájú videók