A piszkosszőke szexszimbólum: Mae West

Mae West filmszerepben – 1933

130 éve született Mae West amerikai színésznő, énekesnő, humorista, író, forgatókönyvíró, korának egyik szexszimbóluma, minden idők egyik legjobb amerikai színésznője.

Szülei Bajorországból emigráltak az Egyesült Államokba. Édesanyja hatására már kiskorában színpadra lépett, így tinédzserként már saját darabokban kezdett játszani, broadway-i színházakban. Első darabját, a Sex címűt a kritikusok nem, míg a közönség annál inkább szerette, de a rendőrség betiltotta.

1932-ben szerződést kötött Hollywoodban a Paramount Pictures-szel, és nagy sikere volt Cary Grant oldalán. A világháborúk idején az egyik legnagyobb sztár volt.

Mae West „botrányos” darabjaival először a New York-i Broadwayt hódította meg, majd olyan merészebb hollywoodi filmekben szerepelt, mint a Nem vagyok angyal (1933), a Kis kakasom (1940) vagy a Sextett (1978).

Később visszavonultan élt, de az 1970-es években visszatért.

1980. november 22-én, 87 évesen hunyt el Los Angelesben.

West testesítette meg az 1930-as évek amerikai nőideálját. Az egyáltalán nem karcsú szexbomba 1935-re már a legjobban kereső volt Amerikában, a férfiak közül is csak Randolph Hearst sajtómágnás előzte meg.