Online bejárható – Az Intel chipgyártást bemutató múzeuma

INTELAz Intel a napokban jelentette be, hogy gyakorlatilag az egész világ számára elérhetővé tette a chipgyártás mintegy fél évszázados történetének legfontosabb mérföldköveit és eredményeit bemutató múzeumát. A valóságban is létező múzeumot mostantól bárki bejárhatja a gépe előtt ülve, virtuális módon.

A vállalat még 1983-ban nyitotta meg a múzeumot, ami azóta is üzemelt, és éves szinten mintegy 85.000 látogatót fogadott. Az intézményt azonban a világjárvány kitörésekor kénytelen volt bezárni a vállalat, és azóta azt fizikai valójában nem lehetett látogatni. A most elérhetővé tett virtuális körút révén azonban újra bárki körbe nézhet benne – ráadásul már úgy, hogy ehhez nem is kell elutaznia Kaliforniába ehhez.

Ráadásul a dolog így bizonyos szempontból még látványosabb és átfogóbb is, mint eredetiben, ugyanis a múzeumban egyébként látható mellett a virtuális bejárás során a látogatók plusz információkat is kaphatnak a kiállított dolgokról. Ez szöveges anyagok mellett videókat, sőt, interaktív 3D modelleket is magában foglal, amik még alaposabb megismerését teszik lehetővé a bemutatott chipeknek és technológiáknak. (PCF)

További hasonló témájú videók