Virtuális séta a kassai Márai Sándor Emlékkiállítás falai közt

A Múzeumok Éjszakája keretében virtuálisan bejárhatóvá tették a Márai Sándor Emlékkiállítást – a múzeum a járványhelyzet miatt október 24. óta zárva tart.

A (linken elérhető és végigjárható) kassai Márai Sándor Emlékkiállítás 2019-ben a kulturális örökség területén végzett legfontosabb tevékenységekért járó éves díjak átadásán a KIÁLLÍTÁS kategóriában a legjobb három közt volt.

A virtuális galéria a linken keresztül november 21-ig tekinthető meg.

Évtizedek során több állandó Márai-tárlat is volt már az író szülővárosában, ezek mindegyike a Mészáros utca 35. szám alatti, egykori Grosschmid-ház földszintjén volt látható. 

2019. február 23-tól új kiállítás várja a látogatókat, minden eddiginél nagyobb területen és méltóbb körülmények között a Mészáros utcában, állandó nyitva tartással. Az egykori Grosschmid ház emeleti részét a magyar állam megvásárolta és egy állandó Márai-kiállítás részére rendelkezésre bocsátotta. A kiállítás a Csemadok segítségével jött létre és az előtérrel együtt nyolc helyiségben mutatja be az író életét, kötődéseit városához, családjához, íráshoz és utazáshoz. A kiállítás létrehozásában a PIM munkatársai vettek részt.

A kiállítás létrehozásában nagy érdeme van Ötvös Annának, a múzeum kurátorának.

A kiállítás működtetését a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma vállalta fel, ahogy a virtuális galéria elkészítését is. 

További hasonló témájú videók