Sződy Judit: Sorsfordító semmiségek

Sorsforditó semmiségekSződy Judit pszichológus, laktációs szaktanácsadó, újságíró. Jelenleg egy budapesti kórház szülészetének szoptatási tanácsadója, számos nonprofit szervezet aktív önkéntese és vezetője. Bármit is csinál, kapcsolódik valakihez vagy valamihez, és élvezi ezt a kötődést, hiszen a kapcsolódás központjában mindig a másik van. Hisz abban, hogy ettől élnek és gyógyítanak a kapcsolatai. Az előadás 2018. november 30-án hangzott el.

 

 

TEDxLibertyBridgeWomen

Forrás: TEDx Talks

A TED 30 éve indult Kaliforniából egy kis, exkluzív és különleges konferenciaként, de mára világszerte fogalommá és számos világméretű kezdeményezés talajává vált. Rengeteg ismert és kevésbé ismert előadó lépett már TED-színpadra, gyakran éppen a tőlük megszokottól teljesen eltérő, gondolatébresztő, provokatív előadásokkal: Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Elizabeth Gilbert, Philippe Starck, Alain de Botton, Isabel Allende, Gordon Brown, David Deutsch vagy Bono, és sok más híres, akár ellentmondásos személy is csatlakozott az előadók és egyúttal a közönség soraihoz.

A TED közönsége jellemzően heterogén háttérből érkezik, nyitott, intelligens, jó szándékú és társadalmilag aktív. A háttérben egy non-profit szervezet áll: legfőbb célja, hogy az Ideas Worth Spreading szellemében, a határokon minden értelemben átívelően, az élet legkülönfélébb területeiről és a világ minden tájáról összegyűjtse a legérdekesebb, legtartalmasabb, leginnovatívabb és leginspirálóbb gondolkodókat és alkotókat. Számukra a TED olyan intenzív és stimuláló közeget teremt, ahol egymást és egymás által a világot és önmagukat jobban megismerhetik, amely képes megtermékenyíteni és gazdagítani gondolkodásukat, s ezáltal új megoldásokhoz és projektekhez vezet.

 

További hasonló témájú videók