Önmagunk megértése és a helyes döntéshozatal

A finn származású, de Svédországban és Németországban nevelkedett Mikael Krogerus szabadúszó író, újságíró és szerkesztő, rendszeresen publikál svájci és német folyóiratok és magazinok hasábjain (GDI Impuls, Das Magazin).

A legnépszerűbb svájci napilap, a Neue Zürcher Zeitung mellékleteként kiadott NZZ FOLIO magazin munkatársaként dolgozott öt éven keresztül, korábban pedig különböző reklámügynökségeknek írt szövegeket.

A Zürichi Művészeti Egyetemen végzett svájci születésű Roman Tschappeler pedig kreatív producer Bielben, ahol különböző projektekhez kérik fel tanácsadóként és producerként. Dokumentumfilmek, kampányok, művészeti installációk, popzenei alkotások és szakácskönyvek jegyzik nevét.

Mindketten a világ egyik legkreatívabb üzleti iskolájában, a dán Kaospilot School intézményében szereztek diplomát, és társzerzői a hamar bestsellerré vált „52 döntési modell – A stratégiai gondolkodás kézikönyve” című műnek. Az interaktív és gondolatébresztő könyvecske egyetlen kötetbe sűríti a mesterkurzusokon és az üzleti életben világszerte használt népszerű döntési modelleket, és könnyen érthető, rövidített formában mutatja be azokat.

A közismert SWOT-analízis, a kevésbé ismert, de ugyancsak hasznos Svájci sajt-modell mellett például még azt is megtudhatjuk, hogyan emlékezzünk mindenre, amit valaha megtanultunk.

A szerzők mindezt olyan új formákkal, kreatív gondolatokkal, vizuális ötletekkel egészítették ki, amelyek önmagunk megismerését és fejlődését is segítik, s egyben arra biztatnak, hogy bátran alkossuk meg saját modelljeinket.

Ha stratégiai terveket készítünk, üzleti bemutatóra készülünk, vagy akár személyes kapcsolatainkat igyekszünk javítani, ennek a kis fekete könyvnek köszönhetően sokkal tudatosabb, megalapozottabb döntéseket hozhatunk.

Könyvük népszerűsítésére Mikael és Roman kettőse világszerte humorral, de ugyanakkor mély gondolatisággal vegyített előadásokat tart. Fontos küldetésüknek tartják, hogy a vizualizáció segítségével megkönnyítsék a bonyolult összefüggések és rendszerek megértését. Az osztrák Innovációs Fórum és a Hewlett-Packard Megoldások Napja rendezvényeitől kezdve a Pinc14 eseményein át sokfelé felléptek már előadóként, mindössze egy hagyományos fekete táblára krétával felrajzolt ábrákat segítségül véve, hogy hallgatóságukat bevezessék a döntéshozatal művészetébe.

Ez az előadás egy helyi közösség által a TED-konferenciák mintájára rendezett, de azoktól független TEDx rendezvényen hangzott el 2016-ban.

A kisfilm magyar felirata a videó alján a FELIRATOK ikon menüjében kapcsolható be.

 

 

További hasonló témájú videók