A magyarok és a klímaválság

2018-ban a világ különböző részein óriási tüzek, vízhiány, szárazság, háborúk, menekültek. Ez az éghajlatváltozás, amely a legnagyobb kihívás az emberiség számára a XXI. században. A helyzet tényleg katasztrofális, és nem csak az emberiség számára.

Mi okozza az éghajlatváltozást? Mi okozzuk. Te meg én. Ahogy vásárolunk, eszünk, utazunk. Mondhatjuk, hogy mi Magyarországon csak minimálisan vagyunk befolyással az éghajlatváltozásra, de az éghajlatváltozás 100%-ban befolyásolja a jövőnket. Nem tudjuk megállítani a természeti folyamatokat, a politikai és gazdasági hatásokat sem.

Az előadásból megtudhatjuk, hogy van-e még esélyünk? Milyen kilátásaink vannak 2°C fok és 4°C fok melegedés esetén? Valamint akciótervet kaphatunk arra, hogyan és mit tudunk tenni a klímaváltozás hatásainak csökkentéséért.

Bart István a Klímastratégiai Intézet 2050 igazgatója és a nemzetközi klímatárgyalások magyar kiküldöttje. Több mint 15 éve dolgozik az éghajlatpolitikában. A kibocsátások csökkentésére legalkalmasabb politikai és szabályozási módszereket kutatja és arra bátorítja az embereket, hogy lépjenek fel a világot romboló klímaválság ellen. 

 

 

Videó: TEDx Talks

This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community.

Bart István előadása

 

 

További hasonló témájú videók