A Kerekasztal a Magyar Pedagógiai Módszertani Intézet ügyében

Szlovákiai Magyarok KerekasztalaA Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Koordinációs Bizottságának nyilatkozata a Magyar Pedagógiai Módszertani Intézet létrehozása ügyében.

 

„A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala támogatja a Selye János Egyetem, a Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara, a Selye Egyetem Comenius Pedagógiai Intézete és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által a szlovákiai magyar közoktatás szakmai háttérintézmény-rendszerének megerősítése céljából kezdeményezett Magyar Pedagógiai Módszertani Intézet megalakítását. Felkéri ezért Eugen Jurzyca, oktatásügyi minisztert, Rudolf Chmel emberjogi és kisebbségügyi kormányalelnököt és hivatalát, valamint a kormánykoalíciót, illetve a Most–Híd pártot és annak parlamenti képviselőit, hogy tegyenek további lépéseket az önálló, az állami hálózathoz illeszkedő, teljes szervezettségű, országos hatáskörrel és komáromi székhellyel működő Magyar Pedagógiai Módszertani Intézet létrehozására. A Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériuma háttérintézményeiben, az egymástól elkülönülő néhány munkatárs számának bővítésére szükség van, de ez a megoldás nem helyettesítheti a tantárgyak specifikus tartalmi és módszertani megoldásait igénylő, a kétnyelvű pedagógiai dokumentáció többletterheivel, a tankönyvellátás gondjaival, az oktatás nyelvén folyó pedagógus-továbbképzési rendszer megoldatlanságával sújtott szlovákiai magyar tanítási nyelvű iskolák segítését szolgáló szakmai, továbbképzési és kutatási feladatokat ellátó intézményt. Az évek óta húzódó problémák kezelése jótékony hatást gyakorolhat a magyar tanítási nyelvű oktatási intézmények működésére, a pedagógusok eredményes munkájára, és befolyással lehet ezen iskolák jelentős diáklétszám-csökkenésének mérséklésére is. 2011. január 20.”


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2011/01/a-kerekasztal-a-magyar-pedagogiai-modszertani-intezet-ugyeben/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, VIDEÓK // A Kerekasztal a Magyar Pedagógiai Módszertani Intézet ügyében

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma