ÖRÖKSÉGSZÁLLÓ Baján

ÖRÖKSÉGSZÁLLÓ
Új állandó kiállítás Baján – forrás: Magyar Múzeumok

Kiránduljunk!
Egy évvel ezelőtt nyílt meg Baján az ÖRÖKSÉGSZÁLLÓ, a Türr István Múzeum új állandó kiállítása és látványtára, amely 1200 négyzetméteres kiállítótereiben várja a látogatókat vasárnap és hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.

Az Örökségszálló nevet viselő felújított emeleti szárny termeiben több ezer olyan tárgyat láthatnak az érdeklődők, amelyeket korábban nem tudtak bemutatni a kiállítóterekben: képzőművészeti, néprajzi és helytörténeti részleget alakítottak ki, valamint egy külön terem és egy konyha szolgálja majd a múzeumpedagógiai foglalkozásokat.

A 29 települést felölelő bajai múzeum új kiállítása olyan technológiát is kínál, amely a nagyobb intézmények közül is csak néhányban érhető el – a virtuális valóság tér keretében 3D-ben mutatják be például a Duna medrében őshonos halfajokat, de virtuális tartalmakkal és animációkkal rekonstruálnak egy 3500 éves bronzkori temetkezési rítust is.

A tárlat további síkjai nemcsak a város és a környék, hanem a múzeumi épület és az intézmény történetét is híven követve mutatják be. Hétezer évre visszamenően egészen a kortárs valóságig: nem csekély az az időszak, amelyet a múzeum új, tíz éve tervezett és négy éven át megvalósított állandó kiállítása bemutat. Megnyílt a kincseket őrző raktár is. 

www.bajaimuzeum.hu

További hasonló témájú videók