XVIII. Csengő Énekszó júniusban

A Csemadok Országos Tanácsa, a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, a Csemadok Érsekújvári Területi Választmánya és a további társszervezők 2021 szeptemberében meghirdették a szlovákiai magyar gyermek- és ifjúsági kórusok országos fesztiválját, a XVIII. Csengő Énekszót.

A seregszemle tervezett időpontját a közelmúltban májusról 2022. június 9-10. időpontra tették át, hogy hosszabb idő álljon a kórusok rendelkezésére a felkészülésre.

Idén nem verseny formájában szervezik meg a Csengő Énekszót, hanem országos seregszemle formájában. A cél a szakmai tanácsadás a résztvevő kórusoknak, a szlovákiai magyar énekkari mozgalom erősítése. A seregszemlén szakmai zsűri értékeli majd a kórusokat, de nem osztanak ki besorolást, illetve csak azoknak a csoportoknak, amelyek ezt kifejezetten kérik.

Helyszín: Érsekújvár (Csemadok-ház, Főtéri kultúrház – a járványügyi helyzettől függően egy vagy két helyszínen rendezik)

Videó:

2019. május 9-10-én tartották Érsekújvárban a XVII. Csengő Énekszó kórusversenyt. A díjátadást megelőző gálaműsor felvételeivel kezdtük, most az első kategória versenyének zárását – a díjkiosztó ünnepséget és az értékelést záró összkart – láthatják archív felvételünkön. (A további részek elérhetők az archívumunkban.)

Az értékelő bizottság tagjai: Kertész Attila, Kocsis-Holper Zoltán, Sapszon Ferenc, Stubendek István, Dr. Tamási László voltak.

Hangmérnök: Kovács János

További hasonló témájú videók