Dwayne „The Rock” Johnson 50

Készítette: Eva Rinaldi

50 éves Dwayne Douglas Johnson (becenevén The Rock, vagyis A Szikla)  szamoai származású amerikai színész, producer, üzletember, testépítő és visszavonult profi pankrátor.

Kaliforniában született Ata és Wayde Bowles fiaként. Apai ágról afroamerikai, anyai ágról polinéz származású.

Hawaiin, Honoluluban nőtt fel, de rövid ideig élt Új-Zélandon, Aucklandben az édesanyja polinéz családjánál. A 11. évfolyamot már a pennsylvaniai Bethlehemben kezdte meg. Itt kezdett el futballozni és az atlétikai csapat tagja is volt. Később Floridába költözött, ahol teljes ösztöndíjjal felvételt nyert az egyetemre. Itt ismerkedett meg későbbi feleségével. Dwayne az iskolai focicsapat, a Miami hurrikánok sztárja volt és 1991-ben a miami egyetemek nemzeti bajnokságán is részt vett. Játszott a Kanadai Nemzeti Ligában a Calgary Stemeders csapatában, de két hónap után térdsérülés miatt be kellett fejeznie a szezont és így elszalasztotta az NFL-ben való szereplést is.

1995-ben kriminológia és fiziológia szakon fejezte be az egyetemet. Ezután úgy döntött, hogy apja, Rocky Johnson és nagyapja, Peter Maivia nyomdokaiba lép, és birkózó lesz. A WWE – eredeti nevén WWF pankrátoraként szerzett hírnevet. 1996 és 2004 között ő volt az első harmadik generációs szupersztár a cég történetében. Két évvel azután, hogy csatlakozott a WWF-hez, meg is nyerte a bajnokságot. Dwayne lett a legnépszerűbb sportolója és a cég reklámarca. Származására való tekintettel 2004-ben egy tradicionális szamoai tetoválást készíttetett a bal felkarjára.

1996-ban a Survivor Series-ben debütált Rocky Maivia néven. 1997 februárjában megnyerte a WWE Nemzetközi Bajnoki övét Triple H ellen. Ugyanezen év áprilisában Owen Hart ellen el is veszítette, ezért rövid szünetet tartott. Nyáron már „The Rock” néven tért vissza. 1997-től 2001-ig az Interkontinentális- és nehézsúlyú világbajnoki címet többször is megnyerte.