Ideje a meghalásnak

Markó-Valentyik Anna

„Hány évesnek érzem magam? A legtöbben azt mondják, hogy nem öregszenek lélekben. Egy barátnőm mondta volt, hogy olyan szörnyű nekem egy öregasszonnyal együtt élni. Mondom, de hát egyedül élsz! Azt mondja, de magammal. Van az emberben egy ilyen különös kettősség, nem mindenkinél, de nagyon sokan mondják, hogy belülről fiatalabbnak érzik magukat.”

Egy huszonéves színésznő és egy nyolcvanéves báb. Ketten, mégis egyedül – egyedül, mégis ketten. Ötvenpercnyi megrázóan egyszerű közlés az elkerülhetetlenről. Mert mindennek rendelt ideje van. A meghalásnak is.

Polcz Alaine szövegei, Karády Katalin dalai, valamint egy különleges művészi forma a drámai színház, a táncművészet és a bábos műfaj határán, Markó-Valentyik Anna legújabb szólóelőadásában.

Az előadás a Mesefesztivál záró darabja.

A teljes műsor ITT elérhető.

Fent:

Az Ideje a meghalásnak a Vaskakas Bábszínház kiváló művésze, Markó-Valentyik Anna újabb, felnőtteknek szóló előadása. A darab koreográfusa és rendezője Ladányi Andrea. A Győri Balett egykori szólistája, jelenleg Barcelonában és Los Angelesben él, tanít és koreografál. Mozgástervezőként azonban időről-időre feltűnik Magyarországon, de saját darabot 2011 óta nem készített. A felvétel a győri ősbemutató próbáján készült.
Forrás: Győrplusz TV