Gombaszög 2021 – Az életem az utam, az Utam az életem (1)

Az életem az utam, az Utam az életem 1VándorLÁSS: „Az életem az utam, az Utam az életem”

Beszélgetés Győry Attilával. Első rész.

Győry Attila, író, könyvterjesztő. A komáromi gépipari szakközépiskolában érettségizett (1985). Ezt követően hajókormányos, majd hajóskapitány volt. Később, rövid időre a Kalligram Könyv- és Lapkiadó könyvterjesztője lett, de 1996-ban megalapította a Családi Könyvklubot, melynek azóta is igazgatója.

Írásaiban egy sajátos szubkultúrát mutat be lázadó, környezetükkel dacosan szembeforduló fiatalokkal. – Fm. Vércsapolás (elb., 1992); Kitörés (r., 1993); Az utolsó légy (elb., 1995); Ütközés (r., 1998); Kerékkutya (r., 2002).


A VándorLásst 2006-ban négy barát lelkesedése, ötletei indították el. Hónapról hónapra, évről évre egyre többen csatlakoztok hozzánk. Névválasztásunk eredménye abból az egyszerű tényből indult ki, hogy elfogadjuk, tudjuk VÁNDOROK vagyunk, akik együtt vagy külön keressük az utunkat. Folyamatosan változunk, mint ahogy a bennünket körülvevő és a bennünk lévő világ is állandóan változik. Talán az egyik legméltóbb emberi tevékenység eme változások szemlélése lehet, mint ahogy valamikor régen egy folyó menti kolostorban ezt is megfogalmazták már.

(Visited 37 times, 1 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: