91. Ünnepi Könyvhét: Sziveri János: A szélherceg

SCOLAR Kiadó: A 91. Ünnepi Könyvhét alkalmából online beszélgetés formájában ajánljuk Sziveri János: A szélherceg című válogatott verseskötetünket.

Beszélget:
Hafner Zoltán, a Kertész Imre Intézet kutatási igazgatója és Zalán Tibor költő, író, drámaíró, dramaturg, Sziveri János barátja

A jó vers bátor, viszi magával az olvasót, belerántja a költő világába, élesen tükröződhetünk benne. Sziveri a verseiben hétköznapi mozzanatokból mitológiát épít. Úgy ábrázolja, énekli meg az egyszerűt, hogy az kibomlik előttünk, s valamit megérthetünk mindabból, amire addig vak volt a szemünk. Verset írni így is lehet: ellene menni minden trendnek, szokásnak és bevett módszernek.
Sziveri versei élnek, a mának és a máról szólnak, mintha épp most születnének. Mindegyik mélyre visz, és a költőnek közben nem reszket a keze.

Forrás: Kertész Imre Intézet

________________

Az Ünnepi Könyvhét nagy múltra visszatekintő, a magyar könyvkultúrát tradicionálisan meghatározó esemény. Az első ünnepi könyvhetet 1929-ben rendezték meg, azóta is az irodalom iránt érdeklődők különleges találkozóhelye.

A járványügyi helyzetre való tekintettel ebben az évben rendhagyó módon, virtuális formában tartották a könyvek ünnepét. Ezekben a nehéz időkben a magyar könyvszakma különösen számít az Olvasók támogatására, figyelmére, ezért kérik az érdeklődőket, hogy csatlakozzanak az eseményhez, őrizzék meg a könyvek ünnepének és az irodalomnak szeretetét!

További hasonló témájú videók