A Womex idei életműdíját Lakatos Mónika kapja

Friss hír, hogy a Womex (Worldwide Music Expo) idei életműdíját Lakatos Mónika, a Romengo és a Cigány Hangok énekesnője kapja. A Budapesten rendezett világzenei expó történetében Lakatos az első cigány származású, és a Muzsikás együttes után egyben a második magyar díjazott.

„Mónikát az oláh cigány zenei hagyomány képviselői közül is kiemeli varázslatos énekhangja és lenyűgöző jelenléte, a zene iránti végtelen alázatossága”

– írja róla Facebook-posztjában a fesztivált szervező Hangvető zenei terjesztő társlás. Az énekesnő a díjat a Művészetek Palotájába szervezett gálakoncertje előtt veszi át október 24-én a Budapest Ritmo feat. Womex fesztiválon.

A Womex idén a járványhelyzet miatt jórészt virtuálisan zajlik majd október 22-24-én, de a Budapest Ritmo feat. Womex esemény keretében, október 22-től 24-ig a nemzetközi zsűri által kiválasztott négy magyar zenekar, a Dalinda, a Magos, a Babra és az Ötödik Évszak élő koncertet ad a Müpa Fesztivál Színházában. A Womex előtt, október 9-én és 10-én pedig három fővárosi piacon, a Millenáris parkban, a Hunyadi téren és a Rákóczi téren Budapest Ritmo Pikniket tartanak, ahol a hazai világzenei színtér képviselői adnak majd ingyenes koncertet. A Millenárison fellép Lakatos Mónika is.

Kiemelt kép forrása: Papageno.hu • Lakatos Mónika – fotó: Farkas András

Vezető videó: Hangvető (A videó hangját a videó jobb alsó sarkában található kis hangszóró bekapcsolásával lehet elindítani!)