Négy határon át vetélkedő (1.)

Négy határon át címmel interaktív, honismereti, többfordulós Kárpát-medencei vetélkedőt tartottak a külhoni értékek megismertetéséért és őrzéséért, valamint az értéktárak bővítéséért. 

Huszár László megnyitója, a zsűri bemutatása és Varga Zaránd Ágoston citerás (Kodály Z. Alapiskola, Dunaszerdahely) előadása.

___________

A Nagymegyeren megrendezett döntő a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet szervezésében valósult meg,  17 település 17 alapiskolájának felső tagozatos diákjaiból verbuválódott 20 csapata vett részt rajta. Persze nem csak a csallóközi falvak tanintézetei képviseltették magukat, messzebbről is érkeztek versenyzők, mint például Pelsőcről, Bátkáról és Ipolyvarbóról.

A vetélkedő célja, hogy közelebb hozza a Kárpát-medencei határon túli értékeket, emlékhelyeket, személyiségeket a határon túli régiókban és az anyaországban élő nemzedékek számára.
A vetélkedőt a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal alapítói közösen szervezik.

A vetélkedő a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet Lendva, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, valamint az NMI Művelődési Intézet és az Erdélyi és a Kovászna Megyei Értéktár Bizottság (lebonyolító: Kovászna Megyei Művelődési Központ) szervezésében jött létre.

További hasonló témájú videók