Jane Goodall 85

85 éves  Dame Jane Goodall, a Brit Birodalom Dámája, etológus, antropológus és primatológus, a csimpánzok szociális és családi életének legismertebb kutatója, a Jane Goodall Intézet és a tanzániai Gombe Nemzeti Park igazgatója. Zoológiai szakmunkákban nevének rövidítése: „Goodall”.

Tavaly a műanyaghulladék és a pálmaolaj környezetkárosító hatásaira hívta fel a figyelmet Budapesten a világhírű főemlőskutató – az olajpálma-ültetvények miatt ugyanis napi 20 hektárnyi esőerdőt tüntetnek el a föld színéről, ezzel hozzájárulva a klímaváltozáshoz.

Jane Goodall nem találta meg a „hiányzó láncszemet”, de mindenki másnál közelebb került hozzá. A főemlőskutató úgy gondolja, hogy az egyetlen igazi különbség az emberek és a csimpánzok között a kifinomult emberi nyelv. Goodall arra ösztönöz, hogy változtassuk meg a világot a szavaink segítségével.

https://youtu.be/Xox09Babh6I

Jane Goodall 2015. június 16-án a MOM Kulturális Központban. Téma: Dr. Jane Goodall és Prof. Dr. Urs Niggli: A remény magvai és gyümölcsei – előadás, beszélgetés és könyvbemutató

_____________

Kapcsolódó:

Jane Goodall: Mi a különbség köztünk és a majmok közt?  • VIDEÓ

Telt házas Jane Goodall előadás az ELTE-n

Jane Goodall-filmek