Kincskeresők XIII. • Visszaemlékezések a csehországi deportálásokra

A Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciája • Bedecs Patrik és Lénárt Dóra (Széchenyi István AI, Felsőszeli) prezentációja.  

 

A rendezvényt 2017. november 8–9-én, Dunaszerdahelyen tartották az Építészeti Szakközépiskolában. A konferencia célja: a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó, a téma iránt a pályázó személyes kötődését is nyilvánvalóvá tevő pályamunka készítése tetszés szerint választható témakörben (kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet vagy további tetszés szerint választható témakörökben).

A zsűri elnöke Prokopp Mária művészettörténész, az ELTE emeritus professzor asszonya volt, további tagok Szántó Judit, a MATEHETSZ igazgatója, Török Beatrix szakelőadó, továbbá Pék László, a Mentor Felvidéki Tehetségsegítő Tanácsalelnöke, H. Csukás Györgyi és Bíró Friderika, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum nyugalmazott főmuzeológusai voltak. 2017-ben már tizenharmadik alkalommal rendezte meg az SZMPSZ Galántai Regionális Pedagógiai Központ Tehetségpontja és a MENTOR Felvidéki Tehetségsegítő Tanács.

 

Bedecs Patrik és Lénárt Dóra (Széchenyi István AI, Felsőszeli)

 

 

 

További hasonló témájú videók