Színes Dunaszerdahely és egész Szlovákia

A Minorma Polgári Társulás Színes Szlovákia – Pestré Slovensko elnevezésű rendezvényével még nagyobb lendülettel indul neki, hogy az üzenetet elvigye Szlovákia több városába is. A következő megálló Dunaszerdahely.

Április 7-én Dunaszerdahelyen, az NFG klubbanlesz alkalom részt venni a Minorma Pestré Slovensko – Színes Szlovákia programjában, amely az NFG klubban Hunčík Péter előadásával kezdődik, ezt a kétnyelvű slam poetry követi, ahol fellép Simon Márton, György Ádám, Csider István Zoltán, Tomáš Straka és Michal Komžík. Az előadott szövegeket feliratozzák szlovák és magyar nyelven. Ezután jön az open mic, ahol bárki kiállhat a színpadra, hogy műveit előadhassa a közönségnek. Ezt követően a Dunaszerdahely környékén jól ismert Dreeko veszi át a mikrofont. Az eseményt egy afterparty-val zárja MixOut Kálmán, ahol hip hop, grime, trapp dallamokra szórakozhatnak a legkitartóbbak.

A Pestré Slovensko – Színes Szlovákia programsorozat ezzel nem ér véget. Az év folyamán ellátogatnak még Selmecbányára, Kassára és Komáromba is.

„Fontosnak tartjuk, hogy Szlovákia-szerte megszervezzük ezt az eseményt, ami annak jegyében született újjá, hogy egy közös találkozóhelyként szolgáljon főképp a szlovák és a magyar, illetve minden kisebbség számára, ezért is ügyelünk a kétnyelvűségre rendezvényeink során. Programunkat úgy állítottuk össze, hogy a komolyabb témáktól indulva, az elgondolkodtatástól eljusson a közönség az önfeledt szórakozáshoz. Reméljük sok mindenkihez elér az üzenet, miszerint Szlovákia színes, tedd túl magad rajta, mert együtt, különbségeinket elfogadva sokkal szebb lesz a világ“ – mondta Gyenge Veronika a Minorma Polgári Társulás egyik koordinátora.

PROGRAM:
16:00 – Kapunyitás
17:00 – 19:00: Interaktív előadás/beszélgetés MUDr. Hunčík Péterrel
19:30 – 21:30: Slam Poetry SK/HU & open mic – Simon Márton, György Ádám, Csider István
Zoltán, Tomáš Straka, Michal Komžík
22:00 – afterparty with MixOut Kálmán – hip hop, grime, trapp session
A belépés ingyenes.

További hasonló témájú videók