Ma délután: A táncművészet világnapja Füleken

A tánc világnapja Füleken 2016A táncművészet világnapja alkalmából az idén is bemutatja csoportjait a Füleki Városi Művelődési Központ, ahol jelenleg több mint 120 gyermek és felnőtt ropja a táncot heti rendszerességgel.

 

 

 

 

 

A 2017. április 29-én 15 órai kezdettel induló csaknem 150 szereplőt felvonultató rendezvényen külföldi és hazai vendégművészek is fellépnek. A műsorban színpadra állnak a városban működő balett, modern- és társastánc formációk, illetve néptáncegyüttesek. A Füleki Városi Művelődési Központ csoportjain kívül fellépnek a Közösségi Központ és a Papréti Szlovák Tannyelvű Alapiskola égisze alatt működő tánccsoportok, valamint a losonci Dance Attack, a salgótarjáni Mona Deja-vu Tánciskola és a Savaria Alapfokú Művészeti Iskola formációi.

A tavalyi rendezvény ízelítője:

Gálik Gábor-Gálik Klaudia: Keleti pályaudvar
Rakonca Néptáncegyüttes, Fülek, A táncművészet világnapja 2016

________________
A tánc világnapját az UNESCO kezdeményezésére 1982 óta április 29-én ünnepelik szerte a világban. A nemzetközi táncnap célja a tánc népszerűsítése, valamint az oktatásban, művészetben és szabadidős tevékenységben betöltött szerepének ösztönzése, hangsúlyozása.

_______________
Latin-amerikai standerd táncok versenye, 2. forduló, Losonc, Aréna, 2016: 

 

További hasonló témájú videók