Nincs túlélője az éjszakai oroszországi légi katasztrófának

A orosz 1-es csatorna tragikusan elhunyt riportereiNincs túlélője az éjszakai oroszországi légi katasztrófának: 92-en meghaltak, amikor a Fekete-tengerbe zuhant egy utasszállító repülő Szocsi közelében. Az orosz védelmi minisztérium TU-154-es gépe

helyi idő szerint hajnali 5 órakor szállt fel Szocsiból. 20 perccel később eltűnt a légiforgalmi irányítók radarjáról. Délelőtt több holttestet megtaláltak a tengerben, és a gép néhány darabját is. A repülő Moszkvából indult, és a szíriai Latakiába tartott, Szocsiban tankolni szállt le.

A fegyveres erők kórusa és táncosai, katonák és három televízió kilenc újságírója utazott a gépen. Egy koncerten vettek volna részt a hmejmimi orosz katonai bázison.

Az áldozatok között van a Doktor Lizaként ismert Jelizaveta Glinka, a Méltányos Segítség nemzetközi segélyszervezet munkatársa is.

Az Alekszandrov-kórus 64 énekese vesztette életét. (Az Orosz Hadsereg Kórusa, röviden Alekszandrov-kórus az Orosz Fegyveres Erők kórusaként is szolgál, tagjai katonák. Az együttes egy férfi kórusból, egy zenekarból, és egy táncegyüttesből áll. Az együttesnek a vasárnapi tragédia előtt mintegy kétszáz tagja volt, s közülük 150-en számítanak hivatásos művésznek.) 

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a katasztrófát Oroszországban.

Béke poraikra!

https://youtu.be/wUi1XPZ2Lp4