Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Les Triplettes de Belleville (2003)Az előző évek alkotóinak terméséből is kínál bemutatókat a fesztivál. Egy híres darab, a Belleville-i randevú. Története: Champion, a vékonyka kisfiú élete nem valami pompás. 

Nagymamája, Madame Sonza neveli elég nagy szegénységben. Egyetlen barátja és hű társa csúf kutyája, Bruno. Mikor a Nagymamának feltűnik, kis unokája mennyire rajong a kerékpárokért, amint lehet, ajándékba vesz neki egyet. Champion rettentően boldog új játéka miatt a kezdeti boldogságot nagyon kemény edzések váltják fel, melyet szigorú nagyija tart neki. Évek múlva a fiú a biciklizés nagymesterévé válik és elindul a híres Tour de France-on. Itt aztán nem mindennapi kalandokat él át. Elrabolja a maffia…

https://youtu.be/bVIDkqIkKFw

A film magyar szinkronnal ITT nézhető meg.

Június 13–18. között zajlik Franciaországban az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, ahol idén kilenc egész estés alkotás verseng a Cristal d’Or elnevezésű fődíjért. Az egyhetes fesztivál több mint 45 éve díjazza a világ legjobb animációs filmjeit. A versenyprogramon kívül vannak retrospektív vetítések, bemutatók, kiállítások. Egész nap 8 teremben, esténként egy hatalmas szabadtéri vásznon lehet filmet nézni. A fesztivál ideje alatt a MIFA Nemzetközi Animációs Filmvásáron kerülnek piacra a legjobb alkotások.
 

A MOPA School of CG Animation harmadikos diákjainak animációs kisfilmje.

És egy másik trailer…

 

További hasonló témájú videók