Na, ez jó! Itt az I. Gombaszögi Híradó

Gombaszögi HíradóEz az, ami hiányzott: könnyed, laza, ötletes, humoros. Nem Halott Pénz, bár az is lesz a Gombaszögi Nyári Tábor régi-új helyszínén, a Szalóc melletti kempingben…

SAJTÓKÖZLEMÉNY
„Gyere és építsd Te is Gombaszöget!

A Gombaszögi Nyári Tábor régi-új helyszínén, a Szalóc melletti kempingben egy nagyszabású felújító akciót hirdettek meg a rendezvény szervezői. Az önkénteseket már szerdától várják a gombaszögi völgybe.

A Gombaszögi Nyári Tábor idén visszaköltözik a rendezvény névadó helyszínére, a gombaszögi völgyben található kempingbe. A helyszínen már hónapok óta folynak a felújítási és építési munkálatok, többek közt az új vizesblokk is készül már, de rengeteg tennivaló van még a táborig.

A hátralévő munkálatokba most azonban bárki bekapcsolódhat. A szervezők ugyanis ezen a héten, szerdávall kezdődően egy nagyszabású felújító akciót hirdettek meg, amelyre bárki jelentkezhet. Aki szeretne közreműködni abban, hogy a szlovákiai magyar történelem és egyben jövő egy jelentőségteljes helyszíne újra élettel telítődjön meg, az a info@gombaszog.sk  jelentkezhet a brigádra.

Mindenekelőtt a faházak felújítása, a nagy befogadóképességű terasz szerkezetének lefestése, a környezet szépítése, facsemeték ültetése várja majd a vállalkozó kedvű önkénteseket. A brigád alatt az ételt és a szállást a szervezők biztosítják a helyszínen, a jó hangulat pedig garantált. Erről az előző felújítási akcióról készült videó is tanúskodik.

A tábor szervezői most egy újabb kisfilmet is készítettek, amiben többek közt a felújítási munkálatokra keresnek önkénteseket.

Magát a Gombaszögi Nyári Tábort idén július 12. és 18. között szervezik meg. A napokban már nyilvánosságra került néhány zenekar neve, akik majd a nagyszínpadon lépnek fel az egyhetes rendezvény során. Péterfy Bori, a P.A.S.O., a Halott Pénz és még jó páran már biztosan ott lesznek Gombaszögön.

Aki már most kedvet kapott a táborhoz, az elővételben megválthatja a jegyét a www.gombaszog.sk/jegyek oldalon. A szervezők a belépők terén is készültek meglepetésekkel és kedvezményekkel! A tábor hűségprogramjának keretében az előző év táborlakói egy eurós jeggyel vehetnek részt a rendezvényen, ha két olyan táborozót hoznak magukkal, akik tavaly nem voltak ott a Gombaszögi Nyári Táborban. Ahogy a múltban, a tábor szervezői idén is két járás lakóinak ingyenes jegyet biztosítanak. Idén a Lévai és a Tőketerebesi járás lakóinak kedvez a szerencse. A szervezők ezzel is segíteni szeretnék a régiók lakóit abban, hogy könnyebben találják meg az útjukat a magyar kulturális rendezvények felé.

További információk a 2016-os Gombaszögi Nyári Táborról a hivatalos honlapon, illetve Facebook-oldalon olvashatóak. 

Térjünk haza együtt Gombaszögre!”

További hasonló témájú videók