Marian Gold „forever young”

Marian Gold

Marian Gold (születési nevén Hartwig Schierbaum) német énekes és dalszerző 70 éves. Leginkább az Alphaville szintipop-együttes énekes-frontembereként ismert, de szólóelőadóként is jelentek meg albumai.

1982-ben csatlakozott Lloyd és Frank Mertens mellé az akkor még Forever Young néven futó együttesbe, amely hamarosan Alphaville-re változtatta a nevét. Az 1980-as években, az együttes sikerkorszakában olyan dalokat énekelt el, mint a Forever Young, a Big in Japan, a Sounds Like a Melody, a Dance with Me vagy a Jerusalem.

Énekhangja több oktáv terjedelmű tenor. Angol nyelven énekel, munkássága nagyban hozzájárult együttese nemzetközi hírnevéhez, ahol főként az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban érték el legnagyobb sikereiket. Az Alphaville az 1990-es évek elejéig stúdióprojekt volt, ám ezt követően Goldék elkezdtek sikeres koncerteket is adni, valamint megalapították az együttes weboldalát Moonbase néven.

A XXI. századra Marian Gold maradt az Alphaville utolsó aktív alapító tagja, mely együttessel 2017-ben jelent meg legutóbbi albuma Strange Attractor címmel. 2018. május 25–26-án két élő koncertet adtak a hollywoodi Whisky a Go Go klubban, melyeket élőben közvetítettek.[

Szólóelőadóként első albuma, a So Long Celeste 1992-ben jelent meg, ezt 1996-ban a United című album követte.