A country kedves óriása

Don Williams

85 éve született Don Williams amerikai country-zenész, dalszerző, gitáros. 2010-től a Country Hírességek Csarnokának tagja volt.

1971-ben kezdett szólókarrierbe, többnyire mások számait játszva, és nem kevesebb mint 17 listavezető számot jegyez. Lágy bariton hangja és személyisége miatt kapta a „Country kedves óriása” becenevet.

„Don Williams egy őrült! … Nem az a normális hétköznapi fajta, hanem egy különleges őrült! Egy ilyen iparágban, amely tele van drogosokkal, alkoholistákkal, hamisítványokkal, előkerül egy egyenes személyiség, tele tehetséggel és lélekkel, akiben mélység van, rengeteg szeretet, és törődik az emberekkel, nyílt és őszinte.” (Bobby Bare)

Számait sokan feldolgozták, köztük Johnny Cash, Eric Clapton (aki példaképei egyikének tartja), Sonny James, Lobo, Charley Pride, Billy Dean, Alison Krauss, Kenny Rogers és Pete Townshend.

Ő volt az első country-zenész, aki koncept-videót készített egy dalához. Burt Reynolds oldalán szerepelt a W. W. & The Dixie Dance Kings című filmben (lent).

Legendás kalapját is a forgatáskor adták rá először. Kézzel készült, kifejezetten az ő számára, és a gyártó később pontos másolatokat is készített az elhordott darabok helyett.