Két évtizedes Csipkerózsika-álom után új lemezzel jelentkezett a Flash is Back zenekar

A jövő héten, december 7-én, Dunaszerdahelyen mutatja be Sokkal boldogabb című vadonatúj disco-retro-funk stílusban készült lemezét a Flash is Back zenekar. Az új lemez hanganyaga most, novemberben készült el. A legtöbb dalt Laternik László énekli, kivéve az Elmondom neked című dalt, amit Zöld Pál, a banda billentyűse ad énekel. Akusztikus és elektromos gitáron Viola László játszik, egyben ő a zenekar producere is. A billentyűknél Kulcsár Lajos van, ő hangszereli a dalokat.

Flash is Back

Az együttes története nagyon régen, még 1992-ben kezdődött, jóval az internet korszaka előtt. Akkor Flash néven vált ismertté a formáció, saját dalaikkal gyorsan meghódították a közönséget, stúdiófelvételek készültek, de az átütő sikert az hozta meg, amikor többször is szerepeltek a magyar tévében. 1993-ban Budapesten, a Pop-Pock fesztiválon szereztek országos ismertséget, ahol élvonalbeli magyar előadókkal léptek fel. 1996-ban több dalukkal újra képernyőre kerültek a Ki Mit Tud című műsorban, és még ugyanabban az évben megjelent a Ne legyen csata! című első albumuk. 2003-ig, amíg abba nem hagyták a koncertezést, töretlen volt a siker.

„Közel húsz év telt el. Aztán a világjárvány idején megint megkerestük egymást” – mondták a fiúk. „Úgy éreztük, most van szükség arra, hogy a zene erejével reményt, örömöt, az újrakezdés lehetőségét adjuk a közönségnek. Az új projektnek a Flash is Back nevet adtuk, és boldogan láttuk, hogy újra működik… Nagyon élveztük a munkát, végignevettük ezt az időszakot, ennyi év után, és a körülmények dacára életünk egyik legörömtelibb, leginspiratívabb időszakát éltük. Járvány van és háború a szomszédban. Most kell a remény. Nem véletlen, hogy az album a Sokkal boldogabb címet kapta. A korongon 12 dal szól. Üzenet a közönségnek”.

Idén, év elején az együttes felkereste a budapesti Y Sound Stúdiót, és elmondták, milyen elképzeléseik vannak. „Vevők voltak az ötleteinkre és a zenénkre, azt mondták, szívesen dolgoznának velünk. Hamar megtaláltuk a közös hangot, és létrejött az a légkör, amelyben öröm az alkotás. Demko Mátyás, a stúdió munkatársa hangszerelte több dalunkat, hibátlan stílusérzékkel és nagy odaadással dolgozott.

Mivel élő albumot akartunk, szükség volt még két vendégzenészre, akik nemcsak a stúdióban, hanem később a koncerteken is együtt muzsikálnának velünk. Sümeghi Tamás dobos azonnal igent mondott, és Takács Roland „Kanócz”, az Ocho Macho zenekar és sok más formáció basszusgitárosa is csatlakozott hozzánk. Mivel azt akartuk, hogy az albumunk a Felvidékhez is kötődjön, megkerestük Szabó Ádámot, és három dalunkat az ő galántai stúdiójában, a Gilában rögzítettük” – zárták a fiúk.