Wakanda örökké – Itt a Fekete Párduc folytatása

Wakanda örökké
Wakanda örökké

A Marvel hétfőn kiadta az első valódi előzetest a novemberben a mozikba kerülő következő filmjéhez. A Wakanda örökké egyszerre képezi a Fekete Párduc folytatását, és egy teljesen új történet kezdetét is.

Ennek nyilvánvaló oka az, hogy az eredeti film főszereplője, Chadwik Boseman sajnos időközben elhunyt, így nem tudott visszatérni a karakter ismételt megformálására. Bár a film egyben mementót állít az ő emlékének is, ugyanakkor nyilvánvalóan egy teljesen új Fekete Párduc-ot is be fog mutatni.

Az előzetesből egyébként egyértelműen kiderül, hogy utóbbi nem férfi, hanem nő lesz – de hogy a szóba jöhető, már korábban felmerült karakterek közül ki lesz az, nem teszi egyértelművé.

Így akik ezt szeretnék ezt a meglepetést a november 11-étől a mozikban látható film megnézéséig megőrizni, azok jobban teszik, ha az addig hátralévő több mint egy hónapban óvatosan nyitják majd meg a Fekete Párduc: Wakanda örökké-ről megjelenő cikkeket és videókat. Sok minden nem derül ki belőle, de az igen, hogy Atlantisz és Wakanda háborúzni fognak, és az is kiderül, hogy ebben a filmben tűnik fel az új Vasember, Riri Williams, Vasszív.

A film Ramonda királynőt (Angela Bassett), Shurit (Letitia Wright), M’Bakut (Winston Duke), Okoye tábornokot (Danai Gurira) és a Dora Milaje elit női harcos csoportot (köztük a Florence Kasumba által alakított Ayót) követi, akik T’Challa király halála után azért harcolnak, hogy megvédjék nemzetüket a beavatkozó világhatalmaktól.

A fenti előzetes – amely vizuálisan káprázatos bepillantást nyújt Wakanda jövőbeli világába – Bob Marley „No Woman, No Cry” című dalának feldolgozására készült. Ludwig Goransson, a film zeneszerzője úgy jellemezte, hogy ez „az első bepillantás a Fekete Párduc zenei világába”. 

A film „hangzásvilágát” mexikói és nigériai utazásai során alkotta meg, ahol ő és mások hagyományos zenészekkel dolgoztak együtt, hogy megismerjék zenéjük „kulturális, társadalmi és történelmi összefüggéseit”.