8. Bősi futás – 2022

futóklub 8. Bősi futásA Bősi Futóklub szervezésében augusztus 27-én 8. alkalommal került sor Bősön a futók már hagyományosnak mondható versenyére.

Összesen 315 gyermek és felnőtt állt rajthoz 100, 200 és 500 méteren, valamint öt és tíz kilométeren. Az eseményre a hazaiakon kívül magyarországi, csehországi, valamint romániai futók is regisztráltak, kerekesszékesek és mozgássérültek is teljesítették a kijelölt távot.

A célban minden egyes futót emlékéremmel és üdítővel vártak. Az egyes korosztályok dobogósait kupával, a kategóriák leggyorsabbjait pedig külön serleggel jutalmazták.

futóklub 8. Bősi futás„A városi önkormányzat támogatásával sikerült ismét nyár végi futást szervezni Bősön, ahol a legapróbbak (5 éves korig) 100, a 6–9 évesek 200, a 10–15 esztendősek pedig 500 méteren próbálhatják ki magukat. Kilenc órakor éppen velük kezdjük az erőpróbát. Az öt kilométer rajtjára 10.15-kor, a tíz kilométer rajtjára pedig fél tizenegykor került sor. Már jóval korábban beindult a gépezet, az előnevezések során 120-an jelentkeztek. Nevezni azonban a futófesztivál napján a helyszínen is lehetett. A nevezési díj 10 euró volt. A résztvevőknek célba érés után egyedi öntvényérmet adtak, a rajtszámukat is megtarthatták. Az abszolút győzteseket különdíjjal jutalmazták. A tíz kilométeres táv első helyezettjét városunk polgármesterének, az öt kilométeres táv leggyorsabb versenyzőjét pedig futóklubunk kupájával jutalmaztuk. A versenytávok korosztályonkénti dobogós helyezettjei serleggel távoztak a megmérettetésről. Ami az előzményeket illeti, az érdeklődők számára szerdánként pályabejárást szerveztünk. A versenyközpont és a rajthelyszín a helybeli Amadé László Alapiskolánál volt. Egy nívós verseny szolgáltatásai között kiemelt szerepe van a chipes időmérésnek” – invitálta a mozgás szerelmeseit rendezvényükre a főszervező Király Mátyás, az agilis Bősi Futóklub elnöke. (usz)

A bősi Active Spirit Karate Club részt vett a 8. bősi futáson. Közel 60 lelkes fiatal bősi és nyékvárkonyi indult a versenyen. A csapatot a versenyt szervező Bősi Futóklub különdíjjal jutalmazta. (para)

További hasonló témájú videók