Rövidesen indul a 49. Honismereti Kerékpártúra! (ajánló)

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

Egyéni részvevőket és kisgyerekes családokat is szívesen látnak a szervezők az idei Honismereti Kerékpártúrán!

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!Fent: Bodó Imre 2015. évi mozgóképes beszámolója a 41. túra bakai állomáshelyéről.

„Mi, a szervezők, már nagyon várjuk, hogy újra találkozzunk, és együtt töltsünk egy hetet veletek, idén a három folyó és folyó mente bűvöletében.
A Duna, a Garam, az Ipoly nem csak utat mutat majd, de reményeink szerint hűsít is kerekezés közben mindannyiótokat.
Nagy szeretettel szervezzük az idei túrát nektek, és bízunk benne, hogy ti is szeretettel fogadjátok majd a programokat, amikből nem lesz hiány a 7 nap alatt.
Na, de a nagy szavak helyett lássuk a medvét, ööööö illetve a túratervet.”

A honismereti kerékpártúra a felvidéki magyarság egyik legrégebbi hagyományára visszatekintő kulturális rendezvény.

Kerékpárral tekerjük végig felvidék néhol lapos, néhol dombos tájait. Tekerés közben megismerkedünk a magyarság erre a részre jellemző kultúrájával, hagyományaival, gasztronómiájával, vallásaival, történelmével stb. Megismerjük az aktuális túra útvonalán fekvő térség értékeit ésérdekességeit.

A HKT mindenkit elfogad olyannak,amilyen. A túrázók toleráns közösséget alkotnak 48 éve. Akkor gyere, ha ezt a szellemiséget magadévá tudod tenni.

A túrán helye van mindenkinek, nemre, vallásra, nézetre való tekintetnélkül. Annak nincs helye, aki nem tartja be a HKT írott és íratlan szabályait, aki másokat megsért.

A szervezők 99%-a nem profi rendezvényszervező. Lelkes önkéntesek tettek meg mindent azért az elmúlt 1 évben, hogy ez a 48 éves hagyomány, a Honismereti Kerékpártúrát idén is megrendezhessük, és te élvezhesd a programot, a társaságot. A HKT nem egy szolgáltatás, hanem egy közösség, amelynek tagjává válsz.

● Mire lesz szükséged?
– Kerékpár megfelelő műszaki állapotban. Defekt javító szett és tartalék belső, pumpa, fényvisszaverők és az összes kötelező felszerelés, amit a szlovákiai és magyarországi KRESZ megkövetel.
– Sátor, derékalj, hálózsák, kispárna, pokróc/pléd…
– Esusz/csajka/edény/tupper, kanál, bögre, bicska – Lesz olyan ebéd, amihez neked kell biztosítanod az edényt, amiből enni tudsz.
– Fürdőruha, meleg ruha, esőköppeny, alvós cucc, gumipapucs, sportcipő, sapka,váltó ruha (a táborban tudsz majd mosni is, de ahhoz is neked kell hoznod mindent: mosószer, szárítókötél, csipesz…)

Érdeklődni a hktura@gmail.com e-mail-címen és a 00421908860231 telefonszámon lehet.

Facebook-csoport

Kiemelt kép: A 49. HKT hivatalos FB-csoportja