Messzi kék messziség – koncert Balogh Csaba emlékére Galántán

Balogh Csaba a Csengő Énekszón

A galántai Kodály Zoltán Daloskör Messzi kék messziség címmel koncertet ad a 2020-ban elhunyt Balogh Csaba zenepedagógus emlékére 2022. június 16-án, 18:00 órakor a Galántai Városi Művelődési Központban, melyen közreműködik a galántai Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkara is.

Balogh Csaba hosszú évtizedeken keresztül vezette az alapiskola gyermekkarát. Számos szakmai elismerése mellett pedagógusi munkájának legnagyobb érdeme az a sok-sok zenét, éneklést kedvelő felnőtt is, aki az ő vezetése alatt ismerkedett meg a kórusmuzsikával. A Kodály Zoltán Daloskör tagjai között is vannak, akik nála kezdtek énekelni.

„Balogh Csaba halálhíre nagyon lesújtott bennünket. Úgy gondoltuk, illene zenével emlékeznünk rá, de a pandémia miatti lezárások ideje alatt nem volt erre lehetőségünk. Néhány hónapja már újra tudunk próbálni és sikerült összeállítani egy olyan műsort, amely méltó emléket állít mindenki Csaba bácsijának – nyilatkozta Józsa Mónika, a Kodály Zoltán Daloskör karnagya.

Balogh Csaba emlékét versekre komponált kórusművekkel és pár szakrális mű előadűsűval idézik fel, emlékeztetőül mindazért, amit a felvidéki zenei életért tett.

Az emlékkoncert nem lenne teljes a galántai Kodály Zoltán Alapiskola gyermekkara nélkül. Ők most Sárkány Anikó vezetésével dolgoznak, és a Csengő Énekszó országos seregszemlére készített
műsorukat adják elő. A két kórus közösen is énekel a koncerten.

A Messzi kék messziség című koncert résztvevői:

Kodály Zoltán Daloskör, vezényel: Józsa Mónika, zongorán közreműködik: Ternóczky István

A galántai Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkara, vezényel: Sárkány Anikó, zongorán közreműködik: Palíková Margaréta

A koncertre a belépés ingyenes.

Bővebb információ:
Pukkai Judit, jpukkai@gmail.com, 0908/528679

Fent:

 A XVII. Csengő Énekszó kórusversenyt 2019. május 9-10-én tartották Érsekújvárban. A galántai Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkara 1965-ben alakult, alapítója és karnagya Balogh Csaba. A Csengő Énekszón 15 alkalommal vettek részt. Vendégkórusként felléptek a Kodály Napok összes évfolyamán.

Műsorukon:

Várnai Ferenc-Babits Mihály: Mindenik embernek
Giovanni Pierluigi da Palestrina-Nádasdy Katalin: Egy márványszoborhoz
Bárdos Lajos-Dr. Márkus Miklós: Szellő zúg
Kodály Zoltán: Nagyszalontai köszöntő
Kocsár Miklós-Nagy László: Adjon az Isten
Zongorán kísér: Hasák Edit.

További hasonló témájú videók