A Kilimandzsáró hava (1952) – teljes film magyarul

Nosztalgiamozi: A Kilimandzsáró hava (1952) – amerikai kalandfilm

„A Kilimandzsáró 19710 láb magas, hóborította hegy, úgy mondják, a legmagasabb Afrikában. Nyugati csúcsát maszái néven »Ngaje Ngai«-nak, az »Isten házá«-nak hívják. Közel a nyugati csúcshoz egy leopárd aszott, megfagyott teteme fekszik. Senki sem tudja megmagyarázni, mit keresett a leopárd ilyen magasban.”

Egy híres író és vadász sebesülten fekszik Afrikában. A vízilovak tömeges úszó vonulását akarta közelebbről lefényképezni, amikor megtörtént a tragikus baleset. Addig, amíg a betegszállító repülőgépre vár, emlékezetében leperegnek életének legfontosabb eseményei. A halál közelségében megérinti és megérti a leopárd rejtélyét, miért is fekszik több ezer méter magasban, megfagyva a Kilimandzsáró tetején. Az Éghez oly közel.

Az Irodalmi Nobel-díjas Ernest Hemingway egyik legismertebb, szerelemről, halálról, tisztességről szóló különös hangulatú novellájának felhasználásával készült film olyan kivételes tehetségű színészek játékának ad teret, mint az Oscar-díjas Gregory Peck, Susan Hayward és az Oscar-díjra jelölt Ave Gardner.

Szereplők: Gregory Peck, Susan Hayward, Ava Gardner, Hildegard Knef, Leo G. Carroll, Marcel Dalio, Torin Thatcher

Író: Ernest Hemingway

Forgatókönyvíró: Casey Robinson

Rendezte: Henry King

Kapcsolódó:

A MACSÓSÁG MELANKÓLIÁJA (ERNEST HEMINGWAY: A KILIMANDZSÁRÓ HAVA)

 

További hasonló témájú videók