A Mars és robotjai

Forrás: NASA

Egy új küldetésekkel és felfedezésekkel teli év után a Mars és robotjai 2022-re készülnek.

Három új Mars-küldetés sikeres elindítása után 2020 nyarán a Mars-kutatás 2021-ben átütő évet várt. Meglepő módon mindhárom küldetés – a NASA Mars 2020, a kínai Tianwen-1 és az Egyesült Arab Emirátusok Hope szondája – februárban sikeresen megérkezett a Marsra, és máris elképesztő adatokat és képeket küldtek vissza a vörös bolygóról.

Ezenkívül az olyan küldetések, mint a NASA Curiosity roverje és az InSight leszállóegység, különböző mérföldköveket ünnepeltek idén a Marson, és elképesztő eredményeket és felfedezéseket küldtek vissza, amelyek tovább bővítették a Mars múltjával és jövőjével kapcsolatos ismereteinket. Miközben új küldetések landoltak a Mars felszínén, a pályán lévő küldetések – mint például a NASA Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) és az ESA Mars Express – továbbra is adatokat közvetítettek a Földre, és elképesztő képeket, információkat szolgáltattak.

A 2022-es év már most is egy csodálatos évnek ígérkezik a Marson, új küldetésekkel, például az ExoMars 2022-vel; a vörös bolygóra induló Rosalind Franklin roverrel…

Kapcsolódó:

Biztosan volt víz a Mars Jezero-kráterében a Perseverance legújabb fényképei alapján

Mi haszna a Mars kutatásának?

További hasonló témájú videók