A bántalmazó kapcsolat „ötven” árnyalata

Rómában és Isztambulban is ezrek tüntettek hétvégén a nők elleni erőszak ellen a nemi alapú erőszak elleni 16 napos globális demonstrációsorozat részeként. Az olasz fővárosban a „Non Una Di Meno” feminista csoport elítélte a nőkkel, az LMBTQ-közösségekkel szembeni intézményi politikát.

„Csak idén eddig 109 nőgyilkosság történt, azaz körülbelül 72 óránként egy, ami a valóságban még több lehet. A legfrissebb adatok szerint naponta 89 nő tesz bejelentést nemi erőszakkal kapcsolatos bűncselekményről. Ezekben a munkahelyi és otthoni zaklatás és verés, üldözés, privát tartalmak online megosztása és még sok minden más benne van. 89 nő naponta! – hangsúlyozta Carlotta Cossutta, a csoport képviselője.

Az Isztambulban tüntetők többek közt azt követelték, hogy Törökország térjen vissza a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzését célzó, az Európa Tanács égisze alatt elfogadott isztambuli egyezménybe, amelyből júliusban kilépett. Jelentések szerint a tüntetőket a rendőrség könnygázzal és gumilövedékekkel oszlatta szét.  (Szöveg forrása: Euronews)

Beszélgetés Román Boglárkával (Mindset Pszichológiai Központ pszichológusa, szexuálpszichológiai szakpszichológus, pár- és családterapeuta) a bántalmazó kapcsolat tetten éréséről és túléléséről

Forrás: Mindset Pszichológia
Előadásainkat MENTÁLIS AKCIÓTERVÜNK keretén belül hirdetjük meg. Célunk, hogy a koronavírus idején, az önkéntes/kötelező karantén alatt is fenntartsuk a pezsgő közösségi életet, amit a Mindset Pszichológiától megszoktatok. Ezért az előadásokat ÉLŐ Facebook videóban közvetítjük, Facebook oldalunkon keresztül bárki csatlakozhat hozzá! Arra invitáljuk nézőinket, hogy közösen beszélgessünk a tapasztalataitokról, alakuljon ki az élő párbeszéd, vita, amit a Mindset Pszicho-Kávéházai alatt megszoktunk!

Kapcsolódó:

Együtt egyedül, avagy kapcsolataink a járvány idején

 

További hasonló témájú videók