Meghalt a Facebook, az Instagram, a WhatsApp és a Facebook Messenger

A leállás oka egyelőre ismeretlen. Egyes hírek szerint valószínűleg valamilyen frissítési kísérlet döntötte le a rendszert.

A közösségi hálózat és alkalmazásai keleti idő szerint dél előtt elkezdték megjeleníteni a hibaüzeneteket. A cég összes alkalmazáscsaládja – a Facebook, az Instagram, a WhatsApp és a Facebook Messenger – leállási jelentéseket mutatott a downdetector.com webhely szerint, amely a webes forgalmat és a webhely tevékenységét figyeli.

A leállások nem ritkák az alkalmazásoknál, de ritka az, hogy a világ legnagyobb közösségi médiavállalatánál egyszerre mennek le egymáshoz kapcsolódó alkalmazások. A vállalat már évek óta próbálja integrálni a Facebook, a WhatsApp és az Instagram mögöttes technikai infrastruktúráját.

A Facebook biztonsági csapatának két névtelenségben maradó tagja tagja szerint valószínűtlen, hogy kibertámadás okozta a problémákat. Ennek az az oka, hogy az alkalmazások mögött álló technológia még mindig eléggé eltérő volt, így egy hackelés valószínűleg nem érintette őket egyszerre.

Andy Stone, a Facebook kommunikációs vezetője a Twitteren a következőket mondja:

„Tisztában vagyunk azzal, hogy egyesek nehezen férnek hozzá alkalmazásainkhoz és termékeinkhez. Azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljanak a dolgok, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.”

További hasonló témájú videók