Let´s Twist Again – Chubby Checker rockénekes 80 éves

80 éves Chubby Checker amerikai rockénekes. Az örökké mosolygó afroamerikai fiú kiskorától kezdve gyakran mókázott, énekelt, táncolt. Osztálytársait, aztán bolti vásárlóit szórakoztatta. Főnöke biztatására készítette el első lemezét, amelyen már a Chubby Checker művésznevet használta és ismert énekeseket parodizált.

Let’s Twist Again című dalával kezdődött a világot meghódító twistőrületThe Twist című dala kétszer is vezette a Billboard-listát, ami páratlan a lajstrom történetében.

Chubby Checker első, The Class című kislemeze 1959-ben jelent meg. 1960-ban a twist-, 1962-ben ő volt a limbó-láz elindítója. 1961-es The Twist című kislemeze listavezető volt, ezt a dalt 1988-ban feldolgozta a New York-i Fat Boys raptrióval.

Egy tucat albuma jelent meg, de az általa képviselt stílus önmagától is „elkopott”. A beat-forradalom és a gitárzenekarok angliai és amerikai előretörése már csak ráadás volt, s 1963-ra végleg megpecsételte a twist és az énekes sorsát. 1964-ben még kiadott egy folk-lemezt. Legsikeresebb dalai: The Twist, Let,s Twist Again, The Fly, The Hucklebuck, Pony Time vagy éppen a Let’s Limbo Some More.

És még egyszer:

Kiemelt képek: https://www.abkco.com/; https://www.qobuz.com/

(Visited 31 times, 6 visits today)
%d bloggers like this: