Hommage à Bartók – Interkulturális megértés estje • AJÁNLÓ

„Kedves Barátaim! Rendhagyó, kísérleti jellegű rendezvényre invitállak Benneteket, hívom Önöket, október 7-ére Somorjára. Hogyan lehet az interkulturális együttélést, egyetértést úgy megjeleníteni, hogy az szórakoztató legyen, ám nem giccses, tanulságos, ám nem unalmas, mindezt olyan módon, hogy minden résztvevő – akár aktív közreműködő, vendég vagy látogató egyenrangúnak érezze magát.
 
A Hommage à Bartók – Interkulturális megértés estje 18.00 órakor kezdődik a Városi Művelődési Házban. Közreműködik tk. a Duna Folk Band, a Muzička népi zenekar, Barbora Botošová, továbbá Rajter Erzsébet és Kiss Szemán Zsófia művészettörténészek, G. Kovács László sztártolmács –  és még sokan mások.
 
Az estre négy tehetséges fiatal színésznövendék is elfogadta a meghívásunkat – Katona Eszter, Lenka Fecková, Tadeáš Bolo és Hégli Bence. Szép verseket fognak előadni, magyarul és szlovákul, az eredeti verseket és ezek műfordításait is neves magyar és szlovák szerzők tollából. Bár még csak színművészhallgatók, a két lány már komoly szerepeket vállal. Katona Eszter Pirandello Hat színész szerzőt keres c. drámájában játszotta az egyik főszerepet a komáromi Jókai Színházban, Lenka Fecková a pozsonyi Új Színpadon, valamint a Szlovák Nemzeti Színházban is kapott már szerepet, továbbá egy tévésorozatban is szerepel. A két fiatalembert, Hégli Bencét és Tadeáš Bolót is szerződtették már állandó színtársulatok.” (Petőcz Kálmán)
 
Az est házigazdái Marosz Diána és Petőcz Kálmán.
 
Belépés ingyenes, az aktuális járványügyi intézkedések betartásával.

Az alábbi linken kérjük regisztrálni a rendezvényre (a megnyitás után a Register gombot megnyomni és követni az utasításokat): https://www.eventbrite.com/…/hommage-a-bartok-tickets…

 
A Szervezők az eseményről kép- és hangfelvételt készíthetnek. A rendezvényen való részvétellel, illetve a Rendezvény helyszínére való belépéssel a Látogató kifejezetten hozzájárulását adja képmásának, hangmásának rögzítéséhez, azzal a kikötéssel, hogy kizárólag a kifejezett beleegyezésével nevezzük meg. Amennyiben a látogató közszereplőnek minősül, úgy a beleegyezése nélkül is megnevezhető. A kép- és hangfelvétel felhasználása térben, időben, és felhasználási módban korlátlan.
 
Videó: A felvételt a Duna Folk Band egyik 2015-ös fellépésén készítettük Somorján, ezzel ajánljuk a műsort Önöknek!

További hasonló témájú videók